Youtube Channel

1govuc
E-mail
Google Classroom
Google Classroom
Slideshow
ROLL OUT
ROLL OUT
Slideshow

KAYUHAN SEHATI SEJIWA

0
0Tanggal 25 Ogos 2016 merupakan hari yang dinanti-nantikan warga SK IPGM. Pada tanggal ini, kayuhan sehati sejiwa telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya. Kayuhan ini melibatkan pelbagai organisasi dan komuniti yang bersatu untuk “Kayuhan Sehati Sejiwa”.

Antara pihak yang turut serta selain warga guru dan pelajar adalah PIBG SK IPGM dan wakil-wakil daripada IPG Kampus Perlis, BTPN Perlis, JPN Perlis, Jabatan Penerangan Perlis, UNIMAP, UUM. Turut serta mengiringi para peserta adalah pasukan Trafik PDRM, kumpulan motosikal berkuasa tinggi, kumpulan motosikal cub ‘custom bike’ dan kelab rekreasi IPG Perlis. Pihak MILO turut memberi sumbangan minuman pada awal pagi.

Acara dimulakan dengan senamrobik yang dibantu oleh IPG Kampus Perlis. Pelepasan dari sekolah ke JPN Perlis disempurnakan oleh En. Azizan Hj. Sulaiman, wakil YB Dato’ Seri Dr. Shahidan b. Kassim, Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Konvoi berkayuh ke JPN Perlis dan disambut dengan penuh kemeriahan dan semangat kemerdekaan oleh warga JPN Perlis yang diketuai sendiri oleh Tn. Hj. Izmi b. Hj. Ismail, Pengarah Pendidikan Perlis.

 Konvoi kayuhan seterusnya dilepaskan oleh Tuan Pengarah untuk bergerak menuju ke Kompleks Dewan Undangan Negeri Perlis. Para peserta disambut sendiri oleh YAB Dato’ Seri Azlan b. Man, Menteri Besar Perlis. Selesai jamuan tengahari oleh pihak kerajaan negeri, para peserta bertolak pulang ke SK IPGM semula.

Tenanglah tenang air di laut
Sampan kolek mudik ke tanjung
Hati terkenang mulut menyebut
Budi yang baik rasa nak junjung

 

Komen/Pesanan Anda
  PILIH BAHASA
  Zoom in Regular Zoom out
  @titikdotdotdot

  Trip Ocean of Success 2023 by our lovely GB🌹 @simply9697 & credit to our cutey pie photographer🌻 @WannyKhoru #CapCut #trip #holiday #schoollife #bff #nature #ocean

  ♬ One Way or Another (Teenage Kicks) - One Direction
  Jadual Tugasan Mingguan
  RAMADHAN 1444
  BAKI TAHUN 2023
  February 2024
  M T W T F S S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  26272829  
  FROG VLE
  FROG VLE